Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2015

Τους άδειους ασκούς τους φουσκώνει ο αέρας και τα άδεια κεφάλια η έπαρση

EMEISΒγήκαν στον δρόμο οι Δεηντζήδες κόντρα στα λαμόγια και τους νταβαντζήδες
Φωνάζαμε όλοι ενωμένοι σε μια γροθιά και στο Σύνταγμα, ο κόσμος μας χειροκρόταγε. Είμαστε περήφανοι όταν μας συλλάμβαναν και καμαρώναμε που στην άλλη μεριά της χειροπέδης ήταν ο αδελφός, ο σύντροφος και αυτό, μας έκανε να διαφέρουμε! Τώρα ο σύντροφος έγινε «ο νεκροθάφτης του συνδικαλιστικού κινήματος»… Ο συναγωνιστής που αλυσοδέθηκε μαζί μας, έγινε «ο αχυράνθρωπος κι ο αντίπαλος» και το λαμόγιο… έγινε ξαφνικά σύντροφος… Βαλθήκαμε μεταξύ μας να αποδείξουμε ποιος είναι ο πιο αγωνιστής, ο πιο αριστερός, φορώντας παρωπίδες και ξεχνώντας κάτι βασικό ό,τι όσο εμείς σφαζόμαστε “το μαγαζί άδειασε”, το “κοινό αποχώρησε” και μείναμε μόνοι μας!
Συγχαρητήρια και πάλι, κάναμε την διάφορα… Mόνο που αυτή η διαφορά έχει μελανά γράμματα.

Μήνες τώρα αφήσαμε αλώβητη την κατοχική Κυβέρνηση, την προδοτική ΓΣΕΕ, τη διοίκηση και χτυπάμε το σύντροφο, το συναγωνιστή. Κάποιοι με την στάση τους έγιναν δορυφόροι της προδοτικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ με αποτέλεσμα, να δέσουν χειροπόδαρα ΓΕΝΟΠ και ΕΤΕ ώστε να μην μπορούν επί μήνες να φτιάξουν Προεδρεία, να είναι τα πάντα ακέφαλα, ακυβέρνητα μέσα στη θύελλα του ξεπουλήματος της επιχείρησης.

Αλήθεια ποιον ωφελεί τελικά η μη σύσταση Προεδρείου; Τον εργαζόμενο, την προστασία της Επιχείρησης ή τα κυβερνητικά σχέδια; Τη ΓΣΕΕ και την ηγεσία του Σπαρτάκου η οποία, επιχειρεί να αναλάβει την εκπροσώπηση των εργαζομένων στη ΔΕΗ και να φτιάξει ΤΔΕ σε όλα τα εργοστάσια; Δυστυχώς για όλους μας είναι ολοφάνερο, το παιχνίδι ήταν στημένο… Έπρεπε οπωσδήποτε κάποιοι να ακολουθήσουν τακτική «δεν ήξερα…» «δε γνώριζα…» «δεν είδα…» «εγώ αποχώρησα αυτός τα φταίει…». Έπρεπε οπωσδήποτε να ενοχοποιηθεί κάποιος άλλος, μόνο που κάποτε περηφανευόμαστε – όλοι μαζί τότε – και λέγαμε ότι από καμία μάχη δεν αποχωρείς, τη δίνεις μέχρι τέλους, αναλαμβάνεις τις ευθύνες που σου αναλογούν, γιατί κάθε μάχη μικρή ή μεγάλη έχει την άξια της! Δυστυχώς κι αυτό το ξεχάσατε!

Ακόμα και τώρα δεν είναι αργά έχουμε μάχες πολλές να δώσουμε σε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα για την ΔΕΗ και εν γένει, για τον εργασιακό μεσαίωνα που μας περιβάλει. Όλοι ξέρουμε ότι σπασμένοι και διαιρεμένοι – ναι μεν θα αγωνιστούμε – αλλά δεν μπορούμε να φέρουμε το αποτέλεσμα που είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε και αυτή την υποχρέωση, την έχουμε απέναντι στην κοινωνία, στην εργατική τάξη και στους εργαζόμενους της επιχείρησης!

Ενωμένοι δεν θα νικηθούμε ποτέ …Η Τρϊκανή Κυβέρνηση, με συνεργούς της τους Γερμανοτσολιάδες, τους δοσίλογους της προδοτικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ σφυρηλατούν από Βορρά προς Νότο την ενότητα των εργαζομένων. Ας μην τους κάνουμε το χατήρι, μη γινόμαστε πιόνια τους, μη γινομαστε συνεργοί σε ένα προμελετημμένο εγκλημα. Αντεπίθεση τώρα ενωμένοι σε μια γροθιά! Ο εχθρός είναι κοινός… το μέτωπο ένα !!!!!!!!! Εμείς αυτόν τον δρόμο διαλέξαμε, αυτόν ακολουθήσαμε και αυτόν θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε!!!

Γιώργος Διαμαντόπουλος

Πρόεδρος Α.Η.Σ. ΚΕΡΑΤΕΑΣ-ΛΑΥΡΙΟΥ

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
ντετεκτιβ ιδιωτικές έρευνες