Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2015

ΑΝΕΛ: Το Άσυλο Ανιάτων Κυψέλης επισκέφθηκαν Μακρή και Κουντουρά

Στο πλαίσιο του κοινωνικού τους έργου, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ξεκίνησαν την ενίσχυση του Ασύλου Ανιάτων στην Κυψέλη με τρόφιμα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης.
Πρώτη φορά, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις στις 07/3/2013 προσφέροντας τρόφιμα, η επικεφαλής της Νεολαίας Μανταλένα Παπαδοπούλου και η Υπεύθυνη του Τομέα Δράσεων και Εθελοντισμού Ευδοκία Παπαγγέλου, μαζί με τη δημοσιογράφο κ. Τζούλια Λιακοπούλου και τον πολιτευτή της Α’ Αθηνών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Ευάγγελο Παπαγεωργίου.

anel-asilo-aniatwn

Κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισκέφθηκαν σήμερα, με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την κ. Έλενα Κουντουρά, βουλευτή Α! Αθηνών και την κ. Μακρή Ραχήλ, βουλευτή Κοζάνης καθώς και τη Συντονιστική Επιτροπή Α! Αθηνών, η οποία έπραξε τα μέγιστα ως προς τη συλλογή ειδών ανάγκης και μαζί με τη δημοσιογράφο κ. Τζούλια Λιακοπούλου, επισκέφθηκαν εκ νέου το Άσυλο Ανιάτων.

Εδώ και μήνες το Άσυλο Ανιάτων, το μοναδικό που περιθάλπει χρονίως πάσχοντες από το 1893, αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να σιτίζονται μόνο από δωρεές και κάθε μέρα να αγωνιούν αν τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης είναι επαρκή για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Υπάρχουν δε και περιπτώσεις ασθενών, των οποίων τις συντάξεις τις κρατούν οι συγγενείς, αφήνοντάς τους κυριολεκτικά άπορους. Επιπλέον, το προσωπικό είναι ιδιαίτερα ολιγάριθμο ώστε να μπορέσει κάθε ασθενής να έχει την απαραίτητη φροντίδα. Παρόλα αυτά, πράττει υπέρ του δέοντος καθώς έχει μήνες απλήρωτο, όπως μας ανέφερε η Διευθύνουσα Σύμβουλος κυρία Σκορπιδέα και ο διευθυντής κ. Ανδρέας Παπαδάκης. Έχουν δε αναγκαστεί από την πολιτική των Μνημονιακών Κυβερνήσεων, να ελαττώσουν κατά το ήμισυ τους τροφίμους (από 480 που ήσαν πριν από δυόμισι χρόνια τώρα είναι 220!).

[flagallery gid=28 name=Gallery]

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουν όσο μπορούν -τόσο έμπρακτα όσο και πολιτικά – τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, αντιλαμβανόμενοι πλήρως το μέγεθος της συμφοράς που έχει πλήξει τη χώρα! Κάθε άνθρωπος, κάθε Έλληνας πολίτης, έχει δικαίωμα στην ζωή, στο χαμόγελο και στην αξιοπρέπεια!

Στο πλαίσιο της κοινωνικής αυτής προσφοράς και έργου, η βουλευτής Κοζάνης κ. Μακρή Ραχήλ, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Α! Αθηνών και τη Νεολαία της Δυτικής Μακεδονίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δραστηριοποιούνται για αντίστοιχες ενέργειες στη Δυτική Μακεδονία. Η Δυτική Μακεδονία, είναι μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές, λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας στην οποία, περιήλθαν οι κάτοικοι λόγω της Μνημονιακής Πολιτικής των τελευταίων τριών χρόνων!

juliaΓράφει η Τζούλια Λιακοπούλου – Δημοσιογράφος
10 χρόνια αρχισυντάκτρια στη “ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ” μέχρι τον Γενάρη του 2010, οπότε και έκλεισε το περιοδικό. Έχει περάσει από αρκετές εφημερίδες και περιοδικά. Συνεργάζεται με αρκετά ξένα ηλ. μέσα ενημέρωσης.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
ντετεκτιβ ιδιωτικές έρευνες